5 Μαρ 2009

A. R. Rahman - Mausum & Escape

3 σχόλια:

Lefki είπε...

Τώρα βρήκα χρόνο να το δω/ακούσω.
Καταπληκτική μουσική!
Να'σαι καλά Θέμη :)
Και χρωστάς νομίζω κάτι? Έλα να δουλεύουμε λιγάκι....!

Blackangel είπε...

θέμη (επ Λευκή εδώ είσαι? :-))) ), μου άρεσε πολύ αυτή η ταινία. Για να καταλάβεις την απόλυτη ξεφτίλα των εταιρειών διανομής ταινιών στην Ελλάδα, μόλις άκουσαν ότι υπάρχει ένας Άγγλος σκηνοθέτης που γύρισε μια ταινία στην Ινδία με Ινδούς (σαν ανέκδοτο με ξανθιά ακούγεται το ξέρω) ηθοποιούς που μιλάνε όμως αγγλικά και με τον τίτλο "ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΟ ΕΚΑΤΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟΣ" (Slumdog* Millionaire) το απέρριψαν αμέσως και μετά το "πάσαραν" στον περήφανο Ελληνικό Λαό, αφού πρώτα σάρωσε ότι βραβεία βρήκε στο διάβα του και μαζί και 8 ΟΣΚΑΡ. Ακόμα και αν ο Άγγλος σκηνοθέτηε είναι ο Danny Boil του ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ Trainsporting. Ας είναι καλά το παράνομο downloading όμως μια και έχω δει αυτή την ταινία από τον.....Νοέμβρη......4 μήνες δηλαδη πριν βγει στις ελληνικές αίθουσες (dvd rip περικαλώ).

Η ταινία είναι ένας ύμνος στον έρωτα αλλά και μια γροθιά στο στομάχι όσο αφορά την ζωή στις φτωχογειτονιές της Βομβάης. ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΩΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.

* στο λεξικό το βρήκα το "Χαμίνι της Φτωχογειτονιάς" και ουσιαστικά αυτό είναι.

Unknown είπε...

Γεια χαρά Λευκή και blackangel!

Καταπληκτική ταινία, τέλεια μουσική, αν και με υπερβολικά χαμηλό budget και άγνωστους ηθοποιούς (τα παιδάκια που πρωταγωνιστούν στην ταινία δεν είναι καν ηθοποιοί, αλλά υποδύονται.. τον εαυτό τους, δηλαδή ζούν όπως περίπου περιγράφεται στην ταινία μέσα στις φτωχογειτονιές).

Προδόθηκα κι εγώ, ε blackangel? Αλλά όχι! Νομίζω ξεκίνησε να παίζεται και στην Ελλάδα :-))