25 Μαρ 2009

Ζήτω το Έθνος! Ζήτω Η ορθοδοξία! Ζήτω το 1821!

Συναισθηματικά, νιώθω οργή και αγανάκτηση με τη σύγχρονη Ελλάδα και τους Έλληνες και διασκεδάζω απίστευτα με τις εθνικιστικές κορώνες που ακούγονται και τα ευτράπελα που γίνονται κάθε χρόνο με την ευκαιρία αυτών των επετείων...

Από την άλλη, εμείς που δε ζήσαμε κατοχή, που δε νιώσαμε τη φτώχια και την εξαθλίωση του πολέμου, που μάθαμε να θεωρούμε ότι η Ελλάδα μας ανήκει, που δε μπορούμε να φανταστούμε τι σημαίνει "400 χρόνια σκλαβιάς", καλό θα ήταν να δείξουμε τουλάχιστον σεβασμό και να τιμάμε τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για την ελευθερία!

Με ποιον τρόπο πρέπει να τους τιμούμε; δεν ξέρω... Ίσως αντί για παρελάσεις πασαρέλας και στρατόκαυλων που σκοπό έχουν την αφύπνιση της Εθνικής συνείδησης, να δίνονταν περισσότερη έμφαση στην ουσία...

Θεωρώ εντελώς βλακεία και άκρως υπεροπτικό να λέω πως "είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας!" Είναι σα να λέω πως είμαι περήφανος που γεννήθηκα! Να είσαι περήφανος γι αυτά που κάνεις, για τις πράξεις σου, αλλά όχι και επειδή έτυχε να γεννηθείς!!

Ή μήπως θα έπρεπε να είμαι περήφανος που είμαι Νεοέλληνας; Που όλα βασίζονται στις δημόσιες σχέσεις, στις κουμπαριές, στις μίζες, στα φακελάκια, στα παραδικαστικά κυκλώματα, στο δήθεν και στο φαίνεσθε; Ξέρω ξέρω.. για όλα φταίνε οι αλλοδαποί!

Αν θέλει να κάνει κάτι το κράτος και όλοι εμείς που ζούμε σ' αυτήν την χώρα, για να νιώσουμε την σημασία της επανάστασης, ας ξεκινήσει από τα βασικά! Από την παιδεία και τη γνώση! Ας προσπαθήσουμε να σκεφτούμε, να εμβαθύνουμε και να επικεντρωθούμε στο νόημα της επανάστασης και τους συμβολισμούς της, και όχι να καταφεύγουμε σε ακραίες εθνικιστικές φανφάρες, μόνο και μόνο για να φύγουμε από την υποχρέωση ότι κάναμε το χρέος μας, σαν Έλληνες!

Και τώρα, θα σας παρακαλέσω όλους να σηκωθείτε, για να ακούσουμε τον Εθνικό μας Ύμνο!



Υ.Γ. Ο πρωθυπουργός της χώρα έχει κουραστεί λέει.. Τον καταλαβαίνω απόλυτα!!! Κι εγώ έτσι ακριβώς είχα νιώσει όταν σκεφτόμουν να κάνω την ανακαίνιση στο σπίτι μου. Κουράστηκα και μόνο με τη σκέψη ότι θα υπήρχαν μαστόρια στο σπίτι και θα δούλευαν όλη τη μέρα ενώ εγώ θα έπρεπε απλά να τους κοιτώ και να μην κάνω τίποτα... :-))

4 σχόλια:

Lefki είπε...

χαχαχα
ΖΗΤΩ τα μαστόρια!
:p

Unknown είπε...

Λευκή ξέρεις τι είναι το 1821?

Είναι ένα νούμερο, που αν βάλουμε και το 1 μπροστά και το καλέσουμε, παίρνουμε πληροφορίες τηλεφωνικού καταλόγου! (Ναι ναι! αυτό με τα κλαρίνα στη διαφήμιση!)

:-PP

panagiota είπε...

Δεν με κουράζουν τα μαστόρια...
Με κουράζουν οι πρωθυπουργοί...
Και με κουράζουν οι μαλακίες "περί ελληνικής υπερηφάνειας" της κάθε ανώνυμης Efi...

Καλημέρα δεκτή?????

Unknown είπε...

Kalhmera Panagiwta!

Exeis dikio. Emena na deis poso me kourazoun autes oi malakies! :-)

Den asxoloumai allo!!! :-)