26 Φεβ 2009

Γίναμε διεθνώς "Ρεζίλι"!...

...Πολύ γελάω κάθε φορά που ακούω από τα media αυτήν την έκφραση που είναι και της μόδας τώρα τελευταία με τα τόσα σκάνδαλα και τα ευτράπελα που συμβαίνουν στην μικρή και (αν)ήσυχη χώρα μας!

Χτες άκουγα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και άλλων κομμάτων να κρυφοχαίρονται και να διατυμπανίζουν τον αρνητικό αντίκτυπο στον τουρισμό και το κύρος της χώρας, λόγω του περίγελου που προέρχεται από τη επανάληψη του σόου - θεαματική απόδραση του "Ρομπέν των Τρικάλων" - με ελικόπτερο από τις φυλακές του Κορυδαλλού, Βασίλη Παλαιοκώστα.

Άκουσα επίσης - τον γραφικό όπως έχει καταντήσει μ' αυτά που λέει - βουλευτή της ΝΔ (πρώην Υπουργό ΜΑΘ) να κατηγορεί τον Δικηγόρο πλέον Δημήτρη Τσοβόλα για την απόδραση του Παλαιοκώστα, επειδή πριν από 25 χρόνια σαν υπουργός Οικονομικών δεν είχε προβλέψει (άκουσον άκουσον) να δώσει κονδύλια στις φυλακές για να πάρουν μέτρα κατά των αποδράσεων με ελικόπτερα!!!

Κάθε μέρα ακούμε, διαβάζουμε και βιώνουμε την αναξιοκρατία του κομματικού Ελληνικού κράτους, την αδικία και τον κοινωνικό ρατσισμό, την αδιαφορία για τους συνανθρώπους μας, τον τσαμπουκά του γείτονα για μια θέση πάρκινγκ, τη ρουφιανιά και το "χώσιμο" των συναδέλφων μας για μια μέρα άδεια ή για μια καλύτερη θέση, ενώ παράλληλα δίνουμε ρεσιτάλ υποκρισίας γλύφοντας και λαδώνοντας τους έχοντες και κατέχοντες, προκειμένου να εξασφαλίζουμε μια υπογραφή, μια σφραγίδα, μια.. εξυπηρέτηση, προκειμένου να αποφύγουμε την ταλαιπωρία που θα υποστούμε αν προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε την "ηθική" και "νόμιμη" διαδικασία...

Αν και η συντριπτική πλειοψηφία συμφωνούμε (αναγκαστικά, αφού προκύπτουν από επίσημα στατιστικά στοιχεία) πως η εγκληματικότητα, οι διαρρήξεις αυτοκινήτων και κατοικιών έχει αυξηθεί, ότι το πολιτικό μας σύστημα καταρρέει, ότι οι αξίες και τα ιδανικά έχουν ισοπεδωθεί, ότι ο ρατσισμός και η ξενοφοβία κυριαρχούν, ότι η διαφθορά σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου βίου βρίσκεται στο κόκκινο, κλπ μπλα μπλα μπλα κλπ, εύλογα τίθεται το εξής ερώτημα:

Για ποιούς μιλάμε ρε παιδιά;; ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές των αρνητικών δημοσκοπήσεων; ποιοί είναι οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και πολίτες; δυστυχώς για κάποιους δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε για άλλη μια φορά τους Αλβανούς.. Τα αποτελέσματα των ερευνών μιλούν για εμάς! Για τους Έλληνες! Όχι για τους Αλβανούς! Οι Αλβανοί της Ελλάδας έχουν καταφέρει να είναι καλύτεροι από τους Έλληνες! Είναι πιο ευγενικοί, μιλούν άπταιστα (μερικές φορές και καλύτερα από τους Έλληνες) Ελληνικά, είναι καλύτεροι μαθητές και γίνονται σημαιοφόροι στις μαθητικές παρελάσεις!!!

...

Πριν από λίγο άκουγα στις ειδήσεις του Αντ1 τον Ευαγγελάτο να εκφράζει με έντονο τρόπο τη δυσφορία του επειδή η συνάντηση μεταξύ των ΥΠΕΞ των ΗΠΑ (Χίλαρι) και της Ελλάδας (Ντόρα), συνοδεύτηκε με την παράλληλη δημοσίευση αρνητικής έκθεσης των ΗΠΑ για την Ελλάδα, επειδή αναφέρει ως χαρακτηριστικά της σύγχρονης Ελληνικής πραγματικότητας, τα υψηλά επίπεδα διαφθοράς που προέρχονται ακόμα και μέσα από την Κυβέρνηση, καθώς επίσης έθεσε και θέμα σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας, τονίζοντας αδιαμφισβήτητα παραδείγματα που κλόνισαν πρόσφατα το πανελλήνιο.

Γιατί τσατίζεσαι κύριε Ευαγγελάτε; τι το αναληθές ή ανακριβές μετέδωσαν τα news από το America? Τα ίδια και χειρότερα λες κι εσύ κάθε βράδυ στο δελτίο σου για τους Έλληνες και την Ελλάδα! Σε ενόχλησε επειδή τα λένε αυτοί που ΔΕΝ είναι έλληνες ε;... Σε καταλαβαίνω εδώ που τα λέμε.. Είναι όπως συμβαίνει στα ζευγάρια: Τη μάνα του ο καθένας έχει δικαίωμα να την κατηγορεί και να της βάζει τις φωνές όποτε θέλει και όσες φορές θέλει... Αν όμως η γυναίκα του κακοχαρακτηρίσει την "πεθερά" της, τότε η αντίδραση είναι "τι είπες ρε για τη μάνα μου;;; θα σε σκίσω" :-P

Ααααααχχχ.. Φοβάμαι με αυτά που λέω, μήπως με έχουν βάλει υποψήφιο στη σειρά του ΣΚΑΙ "Οι Μεγαλύτεροι Ανθέλληνες"! Είναι κι αυτό το όνομα που έχω και προδιαθέτει...

Άνθιμος Ανθόπουλος

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Symfono mazi sou Themi, alla tha mou epitrepseis kai mia paratirisi. Den akougetai toulaxiston eironiko mia xora pou parabiazei katafora ta anthropina dikaiomata (blepe Gouadanamo ktl.) na kanei ypodeikseis se mia allh epi autou tou thematos? Kai sto kato kato tis grafis poios orise auto to kratos na einai timitis ton panton?

Dimitris

Lefki είπε...

Καλησπέρα...
Το ωραίο είναι πως στις ειδήσεις ειπώθηκε πως "η έκθεση βγήκε στη δημοσιότητα ΕΝΩ η Ντορούλα ήταν εκεί"... Δλδ αν περιμένανε πρώτα να φύγει, δεν θα υπήρχε πρόβλημα! Μα είναι απίστευτοι αυτοί οι αμερικάνοι...τς τς τς!

Unknown είπε...

@Dimitri:
Ε ναι, το πόσο υπερόπτες και σκάρτοι (για να φερθώ κόσμια) είναι οι Αμερικάνοι πολιτικοί είναι παγκοσμίως γνωστό. Οι τελευταίοι Πρόεδροι των ΗΠΑ είναι εγκληματίες πολέμου (αν και οξύμωρο αυτό που λέω, αφού κάθε πόλεμος είναι έγκλημα που εξ ορισμού συνεπάγεται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας απ' όλες τις εμπλεκόμενες μεριές), αλλά όπως κι εμείς έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε και να σχολιάζουμε τους άλλους λαούς, το ίδιο δικαίωμα έχουν κι αυτοί για εμάς!

Ποιος όρισε το κράτος των ΗΠΑ να είναι τιμητής των πάντων;;; Εύκολη ερώτηση... Η μαγκιά τους! Όλες οι χώρες του κόσμου έχουν χεστεί από το φόβο τους για την οικονομική κρίση που ξεκίνησε από την αμερική, και εύχονται να τελειώσει το συντομότερο δυνατό! Και για να γίνει αυτό, πρέπει να ανακάμψει πρώτα απ' όλα, η οικονομία της ίδιας της Αμερικής!
Αυτό φίλε μου λέγεται.. παγκοσμιοποίηση!

Unknown είπε...

Καλησπέρα "γαλανόλευκη"! ή σκέτo "λευκή" αν προτιμάς! :-p

Δίκιο έχεις! Είδες πράγματα που κάνουν οι "απολίτιστοι" Americans; Δεν έχουν ίχνος από "τακτ".. Λίγη φινέτσα ρε παιδί μου! Εμείς στη θέση τους θα παραθέταμε γεύμα με κάθε επισημότητα, θα βάζαμε την Ντόρα να τους χαμογελάει συνεχώς μπορστά στις κάμερες, θα μιλούσαμε για τις "καλές σχέσεις" μεταξύ των χωρών και όταν θα έφευγε θα πετούσαμε γκαζάκια στην πρεσβεία τους!! Αυτή είναι η διαφορά μας που μας κάνει ανώτερους! :-)))

Κι εσύ Αντένα έβλεπες ε; Μου φαίνεται καλύτερα ν' αρχίσουμε να βλέπουμε Πετρούλα! :-)

Lefki είπε...

Just Λευκή Themis, ούτε με σταφίδες ούτε με άλλα ζαρζαβατικά. :p
Πάντως έχεις δίκιο, στο Ράδιο Αρβύλα το άκουσα νομίζω. Τι να κάνουμε έχω αδυναμία στη Σαρδέλα!