7 Οκτ 2007

Εβδομαδιαία Πολιτική Ανασκόπηση

Το 1ο Θέμα της εβδομάδας είναι για άλλη μια φορά το ΠΑΣΟΚ!

Πλάκα έχει το ΠΑΣΟΚ! Πρέπει να αναγνωρίσουμε όλοι πως κατάφερε να κάνει τον κόσμο να ασχοληθεί περισσότερο με αυτό που λέμε "Πολιτική"! Πιο πολύ αγωνία έχω για το σειρά "Το ΠαΣοΚ είναι εδώ", παρά για το "Prison Break"!!!

Το σενάριο της σειράς που "έπαιξε" σε αυτόν τον κύκλο επεισοδίων επικεντρώθηκε στα "αίτια της ήττας"!
- Ο Γιώργος (ΓΑΠ ή Γιωργάκης) κατηγορεί τον Σιμήτη γιατί παρέκλινε της κεντροαριστερής ιδεολογίας με αποτέλεσμα να απομακρύνει ψηφοφόρους, κατηγορεί τα κορυφαία στελέχη γιατί δεν "πάλεψαν" όσο έπρεπε, κατηγορεί και τον εαυτό του γιατί δεν έβαλε όπως όφειλε όλα τα "πρόβατά του" στο μαντρί!
- Ο Βενιζέλος ( ή Beni) κατηγορεί τον Γιώργο για όλα, δηλαδή για γενική πολιτική ανικανότητα.
- Τα υπόλοιπα κορυφαία στελέχη κατηγορούν τους πάντες εκτός από τον εαυτό τους.

Το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση είναι πως κανείς από όλους τους αναλυτές και αναζητητές ευθυνών δεν παραδέχεται πως η πιο σημαντική αιτία της ήττας για το ΠαΣοΚ ήταν.. ο Κωνσταντίνος Καραμανλής! Όχι, δεν εννοώ ότι είναι καλύτερος. Αλλά είναι προφανές ρε (κατα τ' άλλα αγαπητοί) "σύντροφοι"! Το ΠαΣοΚ έχασε τις εκλογές επειδή τις κέρδισε η ΝΔ! Ο καραμανλής άκουσε τη λαϊκή ρήση "Πολλά να ακούς, πολλά να βλέπεις και λιγα να λες!". Τέλος πάντων, νομίζω θα βρεθούν κάποιοι άνθρωποι στο ΠαΣοΚ που έστω και αργά θα καταλάβουν πως αν αθροίσουμε όλα αυτά που λένε ο ένας από εδώ, ο άλλος από εκεί, θα έχουμε μάνι μάνι μια σούμα με τα αίτια. Ξέρετε τι συμβαίνει; Όπως όταν βλέπουμε μια ταινία, εμείς που την παρακολουθούμε ξέρουμε όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες αλλά τις αγνοούν οι πρωταγωνιστές, κάτι τέτοιο γίνεται και τώρα.. (κάτι σαν βραζιλιάνικη σαπουνόπερα δηλαδή)

Το 2ο Θέμα της εβδομάδας κατ' εμέ, είναι η αξιοπρεπέστατη στάση της ΝΔ στα εσωκομματικά του ΠαΣοΚ! Κυρία!!! Αριστοκράτισσα! Δείχνει σεβασμό και συμπόνια, παρηγορεί το ΠαΣοκ και του εύχεται ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στην πολιτική αρένα!, χωρίς κανένα ίχνος αλαζονείας! Μπράβο! Εύγε! Εδώ που τα λέμε, και που να βρουν χρόνο οι καημένοι.. Ο Καραμανλής τους έχει μαντρώσει όλους και τους έχει πήξει στη δουλειά και στις υπερωρίες! Ασφαλιστικό (αύξηση ορίων ηλικίας), εκλογικός νόμος (τον αλλάζει όπως τη βολεύει), νέοι φόροι, εκπαιδευτική μεταρρύθμιση (η αρχή έγινε με την απόσυρση του βιβλίου ιστορίας.. έτσι για να πάρουμε μια γεύση για το τι θα επακολουθήσει), και δεκάδες άλλα νομοσχέδια πρέπει να προλάβουν το DEADLINE της 11ης Νοεμβρίου 2007!! Είναι γεγονός! Διανύουμε την εποχή των "μεγάλων έργων" της ΝΔ!


Το 3ο Θέμα δυστυχώς δεν είναι καθόλου ευχάριστο (όχι ότι τα 2 παραπάνω είναι ευχάριστα) και είναι περισσότερο κοινωνικό, παρά πολιτικό. Τι να πεις σε έναν πατέρα που αγωνίζεται για την αριστερή ιδεολογία και ενώ βρίσκεται στην εντατική με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, ενημερώνεται πως ο γιος του συνελήφθη για ένοπλη απόπειρα ληστείας τράπεζας επικαλούμενους ιδεολογικούς λόγους (αναρχικός)!!! Είναι από τα πιο τραγικά πράγματα που μπορεί να συμβεί στον κάθε γονιό.. Για το προσωπικό αυτό δράμα που περνάει αυτός ο γονιός εύχομαι καλή δύναμη και κουράγιο. Πολιτικά όμως, δε μπορώ να αγνοήσω τα δημοσιεύματα του τύπου που υποστηρίζουν πως ήταν γνωστός ο συγκεκριμένος 21χρονος νεαρός στις αρχές και στους κόλπους της Κυβέρνησης για την αντιεξουσιαστική του δράση, καθώς είχε συλληφθεί και άλλες φορές στο παρελθόν για επεισόδια σε διαδηλώσεις.. Τώρα εξηγείται τι εννοούσαν στελέχη της ΝΔ όταν υποστήριζαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ υποθάλπει και ενισχύει τους γνωστούς αγνώστους των εξαρχείων και τους ταραξίες.. Τι φοβερός εκβιασμός: "Ή κόφτε το, ή θα το βγάλουμε στη φόρα.." ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ!

Καλή εβδομάδα!
Θέμης

3 σχόλια:

Blackangel είπε...

Είμαι ο πρώτος? Γουστάρω.

ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ. χαχαχαχα

Τέμη μου. πολύ καλό το άρθρο σου και ιδιαίτερα η "αιχμή" για το ευαίσθητο θέμα της σύλληψης του γιού του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. Συμφωνώ μαζί σου ότι το θέμα ήταν γνωστό από τα πριν και ότι έλαβε χώρα και ένας πολιτικός έκβιασμός του στυλ "έλα μωρέ, ξέρουμε τι παίζει και με εσάς παλιοτρομοκράτες".

Προσωπικά μου άρεσε και με κάλυψε η απάντηση του συλληφθέντα ότι δεν αναγνωρίζει την αστυνομία ως νόμιμη αρχή. Ωραίος ο νέος? Ούτε κλαψουρίσματα, ούτε τίποτις.

Πάρε να΄χεις.

ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΜΕ ΧΙΛΙΑ............

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς για τον νέο, δεν ελπίζει τίποτα, δεν πιστεύει σε τίποτα, αλλά ελευθερος δεν είναι.

Blackangel είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Δυστυχώς για τον νέο, δεν ελπίζει τίποτα, δεν πιστεύει σε τίποτα, αλλά ελευθερος δεν είναι.
---------------------------

Εγώ πιστεύω ότι είναι "ελεύθερος" μια και προφανώς δεν θα αναγνωρίζει
και τα σίδερα της φυλακής.

Πάμε στοίχημα όμως ότι θα έχει αίσιο τέλος η όλη "περιπέτεια"?

Κάτι μου περνάει από το μυαλό (πέρα από ένα βλήμα που το'χω από μικρός).

ΕΙΔΟΜΕΝ!!!!!