23 Σεπ 2007

Μαθήματα πολιτικής... αλληλογραφίας!


Ψαχουλεύοντας το προσωπικό μου αρχείο σήμερα, έπεσε το μάτι μου κατά τύχη σε μια συγχαρητήρια επιστολή που μου είχε στείλει το 1993 ο τότε Δήμαρχος Δράμας και νυν Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Τζίμας Μαργαρίτης, για την εισαγωγή μου στο τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών (Τ.Α.Τ.Μ.) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η επιστολή είναι η ακόλουθη:



ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

Δράμα 8-9-1993

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

661 00 ΔΡΑΜΑ

Πλ. Ελευθερίας

Τηλ. 0521 – 22346

Fax: 0521 – 20000

Ορόσημο στη ζωή σου αποτελεί η επιτυχία σου στο Πανεπιστήμιο. Είναι γεγονός πως η επίτευξη των στόχων του ανθρώπου για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον, αποτελεί τη μεγαλύτερη δικαίωση στην ύπαρξή του. Ακόμη περισσότερο δε για ένα νέο ο οποίος πριν μερικά χρόνια ξεκίνησε με στόχους ευγενείς και υψηλούς να εισέλθει στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Και ο στόχος αυτός επετεύχθη, φοιτητής σήμερα, επιστήμονας αύριο.

Σήμερα αποτελείς τη μεγάλη ελπίδα του έθνους, της επιστήμης που επέλεξες, της κοινωνίας μας.

Σήμερα αποτελείς όμως και τη μεγάλη ελπίδα της Δραμινής γης, της γεννέτειράς σου, που θέλει να σε δει να διαπρέπεις στο χώρο της επιστήμης σου και να αποτελέσεις έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές της Μαρτυρικής Δράμας στις πανεπιστημιακές κοινότητες που θα βρεθείς.

Στη σημερινή εποχή που ζούμε, με τις ραγδαίες εξελίξεις σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής, στην εποχή των αντιθέσεων και του παραλόγου είναι επιτακτική η ανάγκη να ξεπροβάλλουν οι ανθρώπινες αξίες οι οποίες θα αποτελέσουν τον πυρήνα δημιουργίας και προόδου στην επιστήμη, την πολιτική και τον εργασιακό χώρο.

Στην Ευρώπη των πολιτών που δημιουργείται, η χώρα μας από τη φύση της και την ιστορίας της εκ των πραγμάτων θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση, γι αυτό και ο ρόλος σου στη σημερινή εποχή αλλά και στο αύριο που εσύ θα οικοδομήσεις είναι καθοριστικός.

Γνωρίζεις πολύ καλά πως η επιμονή, η οργάνωση, η αποφασιστικότητα και η ελπίδα αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης επιτυχίας.

Εάν αυτά συνδιασθούν και με τη βαθειά πίστη στον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία μας, τότε θα είμαστε όλοι βέβαιοι για την προσωπική σου επιτυχία στη ζωή αλλά και την πρόοδο του έθνους μας.

Ως Δήμαρχος αυτής της μαρτυρικής πόλης, που κατοικείται από δημιουργικούς και φιλόξενους ανθρώπους, σου σφίγγω το χέρι και σε συγχαίρω για τη μεγάλη σου νίκη, για την επιτυχία σου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Εύχομαι εκπλήρωση όλων των άλλων υψηλών στόχων που έθεσες στη ζωή σου και να γνωρίζεις πάντα πως σημαντικό ρόλο στην επιτυχία σου αυτή έχουν παίξει και οι γονείς σου προς τους οποίους εύχομαι να σε καμαρώνουν.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

(Σφραγίδα) (Υπογραφή)

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ





Η απάντηση μετά από 14 χρόνια:


«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,


Ορόσημο στη ζωή σας μας αποτελεί η επιτυχία σου στο Πανεπιστήμιο εκλογή σας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για δεύτερη συνεχή φορά και η ανάληψη των καθηκόντων του ΥΜΑΘ. Είναι γεγονός πως η επίτευξη των στόχων του ανθρώπου για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον, αποτελεί τη μεγαλύτερη δικαίωση στην ύπαρξή του. Ακόμη περισσότερο δε για έναν νέο πολιτικό ο οποίος πριν μερικά χρόνια ξεκίνησε με στόχους ευγενείς και υψηλούς να εισέλθει στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα έδρανα της Ελληνικής βουλής. Και ο στόχος αυτός επετεύχθη, βουλευτής χθες, φοιτητής Υπουργός σήμερα, επιστήμονας Πρωθυπουργός αύριο.


Σήμερα αποτελείτε τη μεγάλη ελπίδα του έθνους, της επιστήμης που επέλεξες πολιτικής παράταξης που εκπροσωπείτε, της κοινωνίας μας.

Σήμερα αποτελείτε όμως και τη μεγάλη ελπίδα της Δραμινής γης, της γεννέτειράς σας, που θέλει να σας δει να διαπρέπετε στο χώρο της επιστήμης σου στην πολιτική ζωή του τόπου και να αποτελέσετε έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές της Μαρτυρικής Δράμας στις πανεπιστημιακές κοινότητες που θα βρεθείς.

Στη σημερινή εποχή που ζούμε, με τις ραγδαίες εξελίξεις σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής, στην εποχή των αντιθέσεων και του παραλόγου είναι επιτακτική η ανάγκη να ξεπροβάλλουν οι ανθρώπινες αξίες οι οποίες θα αποτελέσουν τον πυρήνα δημιουργίας και προόδου στην επιστήμη, την πολιτική και τον εργασιακό χώρο.

Στην Ευρώπη των πολιτών που δημιουργείται, η χώρα μας από τη φύση της και την ιστορίας της εκ των πραγμάτων θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση, γι αυτό και ο ρόλος σας στη σημερινή εποχή αλλά και στο αύριο που εσύ μαζί θα οικοδομήσεις οικοδομήσουμε είναι καθοριστικός.

Γνωρίζετε πολύ καλά πως η επιμονή, η οργάνωση, η αποφασιστικότητα και η ελπίδα αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης επιτυχίας.

Εάν αυτά συνδιασθούν και με τη βαθειά πίστη στον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία μας, στις ηθικές αξίες και τις παραδόσεις του τόπου μας, τότε θα είμαστε όλοι βέβαιοι για την προσωπική σας επιτυχία στη ζωή αλλά και την πρόοδο του έθνους μας.

Ως Δήμαρχος πολίτης αυτής της μαρτυρικής πόλης, που κατοικείται από δημιουργικούς και φιλόξενους ανθρώπους, σας σφίγγω το χέρι και σας συγχαίρω για τη μεγάλη σας νίκη, για την επιτυχία σας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στις εθνικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου.

Εύχομαι εκπλήρωση όλων των άλλων υψηλών στόχων που θέσατε στη ζωή σας και να γνωρίζετε πάντα πως σημαντικό ρόλο στην επιτυχία σας αυτή έχουν έχει παίξει και οι γονείς σου προς τους οποίους εύχομαι να σε καμαρώνουν ο λαός της Δράμας, προς τον οποίο εύχομαι να δικαιωθεί για την επιλογή και την κρίση του

Λοιπόν; Εύκολο δεν ήταν; Τι λέτε, να το στείλω; :-)




7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάνεις για πολιτικός... Μια έτσι, μια γουβέτσι μας τα λες.

Πάντως γράφεις ωραία, συνέχισε έτσι.

Unknown είπε...

Μου θύμησες τη Φιλόλογό μου στο σχολείο που πάντα μου έλεγε

"Καλή η προσπάθεια, αλλά δεν εμβαθύνεις. Συνέχισε έτσι. Μπορείς και καλύτερα!"

bidibis είπε...

s είναι οι κάτοικοι της πρωτεύουσας (μόνο) του νομού Κ. κάτω από τη φλώρινα δηλαδή και πάνω από τα Γρεβενά.

Άυτές οι λέξεις δεν πρέπει να λέγονται ολόκληρες γιατί προμηνύουν μεγάλα δεινά.

Εναλλακτικά μπορείς και να τους λες oι you-know-who.

Unknown είπε...

Α οκ! I got the hint! Τώρα που το λές νομίζω πως το είχα ξανακούσει. thanks!

Ανώνυμος είπε...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. (If he will be possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll I thankful, bye friend).

Ανώνυμος είπε...

και όπως έχω ξαναπεί, αν έχει δει κανείς την άννα να χορεύει περιστέρια στους φανούς μπορεί εύκολα να καταλάβει ότι έχει ασπαστεί την s φιλοσοφία, κουλτούρα, κτλ και γι αυτό είναι Κουλ, αν και ο Κου-κουλ υποστηρίζει Ευάγγελο έμαθα, what s up with that?,

για γυναίκα πρωθυπουργό ναι νομίζω είμαστε έτοιμοι, όπως ειπε και ο μπιριμπίρις τόσες γυναίκες σε κατα τ άλλα τριτοκοσμικά μέρη, μόνο η χίλαρι θα δυσκολευτεί, αχ άλλη ιστορία εκεί, και ο ομπάμα δύσκολα

Unknown είπε...

thanks για το.. φροντιστήριο!